Shovinistët dhe fashistët serb duan ti marrin tokat e shqiptarëve përmes Asociacionit të kamufluar me modelin “Republika Srpska’ edhe në Kosovë

 Shovinistët dhe fashistët serb duan ti marrin tokat e shqiptarëve përmes Asociacionit të kamufluar me modelin  “Republika Srpska’  edhe në Kosovë
 Shovinistët dhe fashistët serb duan ti marrin tokat e shqiptarëve përmes Asociacionit të kamufluar me modelin  “Republika Srpska’  edhe në Kosovë

Skender Mulliqi

  • 23 November 2023 - 07:37

Shkruan: ANALISTI-Skënder Mulliqi

Ky regjim , por edhe shumica e serbëve janë përbindësha. Nuk po ngopen më tokat shqiptare, duke kërkuar pjesën më të pasur të veriut të Kosovës. Por, harrojnë shovinistët e fashistët serb, së ka perënduar koha që do të marrin tokat e shqiptarëve, përmes Asociacionit të kamufluar në “Republika Srpska’ në Kosovë. Janë thyer në Banjskë në tentimin terrorist të Vuçiqit dhe Radojqiqit, e do të thyhen sa herë që do të tentojnë që më luftë të ndajnë Kosovën. Shumë janë duke u bazuar në Putinin i cili është qetësisht i interesuar që flakët e luftës ti shpërndanë nga Ukriana në Ballkan. Këtë e po e thotë Zelenski, por edhe të tjerët.

-Serbia dhe shumica e serbëve të flasim realitetin kanë mbetur më logjikë luftënxitëse të shekullit të kaluar. Ultra-nacionalizmi serb, në vend që të fashitët gjithnjë e më shumë po sforcohet, duke i brohoritur luftës,si tridhjetë e më shumë vjet më parë, kur fund e krye u përqafua politika e Sllobodan Millosheviqit. U kërkua nga serbët në luftën në ish-Jugosllavi që të rrafshohet më tanke qytetit i Vukovarit, pastaj Dubrovniku, që shënojë fillimin e një luftë makabre shfarosëse të myslimanëve ne Bosnje. Kujtojmë masakrat më të mëdha të Srebernicës, Sarajevës e gjetiu në Bosnje.

Mitomania , lavdia dhe madhështia mesjetare ishte preokupimi më i madh serb, e urrehej epoka e modernitetit. Ultranacionalizmi i tërbuar, propaganda e madhe mediatike e formës gebelsiane, madje e vete të natyrës njerëzore serbe, si popull dhunues që janë i vetmi në Ballkan e më gjerë, nxitën vazhdimin e luftës të fundit në ish-Jugosllavi në Kosovë. Soldateska serbomadhe luajti lojën më të ndytë ushtarake pas ,Luftës së Dytë Botërore, për ta shndërruar Kosovën në tokë të djegur. Vranë dhe masakruan ushtria dhe paramilitarët e Millosheviqit e Sheshelit gra , burra, pleq dhe fëmijë të pafajshëm në Reçak, Meje , Lybeniq,Rahovec etj. Dogjën çdo gjë para veti hordhitë serbo-çetnike. E humbën luftën më shqiptarët në Kosovë duke ikur më bisht nën shalë. Edhe kjo Serbi e Vuçiqit ka mbetur në valët e ultra-nacionalizmit serbomadh në rajon. Ky regjim , por edhe shumica e serbëve janë përbindësha. Nuk po ngopen më tokat shqiptare, duke kërkuar pjesën më të pasur të veriut të Kosovës.

Por, harrojnë shovinistët e fashistët serb, së ka perënduar koha që do të marrin tokat e shqiptarëve, përmes Asociacionit të kamufluar në “Republika Srpska’ në Kosovë. Janë thyer në Banjskë në tentimin terrorist të Vuçiqit dhe Radojqiqit, e do të thyhen sa herë që do të tentojnë që më luftë të ndajnë Kosovën. Shumë janë duke u bazuar në Putinin i cili është jetsishtë i interesuar që flakët e luftës ti shpërndanë nga Ukraina në Ballkan. Këtë e po e thotë Zelenski, por edhe të tjerët. Në rast të eskalimit të ndonjë konflikti ushtarakë , do të harrojnë pushtimin e veriut, së do të përballen më gjithë shqiptarët kudo që janë, më la borgjin e madh historik deri të Molla e Kuqe. Edhe diçka. Vetë nocioni Asociacion më Shumicë të Komunave Serbe, duke i përjashtuar minoritetet e tjera që jetojnë në Kosovë, është nocion i pa pranueshëm për Kosovën multientike. Është nocion politik që shembë shtetësinë e Kosovës. Prandaj, edhe përkundër presioneve të mëdha për implementim që po na vijnë nga faktori ndërkombëtar, nuk duhet të pranohet kurrë një asociacion i tillë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".