Skenari elektoral i Aleksandër Vuçiqit, të bllokohet dialogu dhe të formohet Asociacioni pa njohje të Kosovës

Skenari elektoral i Aleksandër Vuçiqit, të bllokohet dialogu dhe të formohet Asociacioni pa njohje të Kosovës
Skenari elektoral i Aleksandër Vuçiqit, të bllokohet dialogu dhe të formohet Asociacioni pa njohje të Kosovës

Blerim Burjani

  • 23 November 2023 - 07:50

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

Tani në këtë situatë, gabimi më i madh do të ishte që të themelohet ky asociacion pa njohje de jure nga ana e Serbisë. Gabimet trashanike të deritashme janë të shumta sepse janë bërë një numër marrëveshjesh pa e pasur njohjen nga Serbia. Pra janë bërë shumë gabime politike nga ana e liderëve të shtetit të Kosovës.

logjikes se zgjedhjeve fushata,shpallja e rezultateve zgjedhore marrin kohe pa derisa te formohen institucionet në Serbi do të ketë një pauzë të gjatë. Kjo do të ndikoj negativisht në dialog. Në vend që të përfundoj ky dialog deri në fund të këtij viti, tash mbetet për vitin tjetër. Ky ishte qellmi i Vuçiqit, që të prolongohet plotësisht ky dialog. skenarit të Vuçiqit, në pauzim të dialogut, në ndërkohë do të tentohet të formohet Asociacioni i komunave serbe, dhe më pas, pas fitores së Vuçiqit në Serbi të vazhdoj beteja për Kosovën pa u ndalë, aty ku është mbetur.

Tani në këtë situatë, gabimi më i madh do të ishte që të themelohet ky asociacion pa njohje de jure nga ana e Serbisë. Gabimet trashanike të deritashme janë të shumta sepse janë bërë një numër marrëveshjesh pa e pasur njohjen nga Serbia. Pra janë bërë shumë gabime politike nga ana e liderëve të shtetit të Kosovës. Edhe Marrëveshja Ohrit po shihet që nuk ofron asgjë konkrete për Kosovën .

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".