Derri i pangopur Sheshel, më Vuçiqin po i fryjnë zjarrit të luftës në rajon

Derri i pangopur Sheshel, më Vuçiqin po i fryjnë zjarrit të luftës në rajon
Derri i pangopur Sheshel, më Vuçiqin po i fryjnë zjarrit të luftës në rajon

Skender Mulliqi

  • 28 November 2023 - 07:49

Shkruan: ANALISTI-Skënder Mulliqi

Kjo garniturë e Millosheviqit , në Serbi është banda më e rrezikshme për paqen në Ballkanin Perëndimor. Në teh e kanë nëse kanë mundësi me shkatërruar ardhmërinë e shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës. Të tre këta terrirorista serbomëdhenj vijnë nga kopeja e derrave të pa ngopur, më gjakun e popujve jo sllavë, e më së shumti të shqiptarëve. Nëse vijnë në pushtet, e ka mundësi reale që po, se e kanë edhe ndihmën e Putinit, nuk do tu dalin parashikimet e errëta të tyre për ripushtimin e Kosovës, që e kanë edhe për synim.

-A po bëhen bashkë në pushtet pas zgjedhjeve tre derrat e egër serb? Thirrja që ju bëri Vuçiqi, të atrofuarëve politikë për koalicion, Sheshelit dhe Nikoliqit, është përpjekje të mbijetesës së tyre në politikë, edhe pas këtyre zgjedhjeve. Derrave të pangopur në pushtet, si Vuqiq, Vulin dhe Daçiq, po ju bashkëngjiten më gjasë edhe të atrofuarit dhe kriminelët Sheshel dhe Nikoliq. Se a do të shohim pas zgjedhjeve në Serbi fitoren apo fundin e atrofisë politike, mbetet të shihet? Kjo garniturë politike në Serbi e cila sot po kontrollon gjithçka , janë turmë e politikës radikale dhe terroriste, që bënë gjenocid më shkatërrimin e ish-Jugosllavisë. Këtë skenarë e sprovuan më ndërhyrje terroriste për ndarjen e Kosovës edhe në Banjskë, por u ndanë lagët, duke i bartur katër kufoma për Serbi, dhe ky grup terrorist iku maleve më bisht nën shalë.

Karrierat e dhunshme politike kanë një analogji në kuptimin e vdekjes , ajo edhe mund të vonohet , por jo të shmangët. Diktatorët e vegjël nuk janë në gjendje ta kuptojnë këtë reciprocitet fatal. Pafundësia është kufiri i tyre i çmendur. Serbët kurrsesi të lirohen nga epoka e tyre e errët në të cilën janë futur që shumë kohë. Edhe në këtë fillim shekull po shohim në krye të pushtetit në Serbi , një oligarki banditësh dhe kriminelesh, më të zi së në kohën e nacizmit. Krijuesi kryesor i kësaj desoptie , pas vdekjes së Millosheviqit, është Voisllav Sheshel. Derri i pangopur Sheshel, më Vuçiqin po i fryjnë shumë zjarrit të luftës në rajon. Kjo garniturë e Millosheviqit , në Serbi është banda më e rrezikshme për paqen në Ballkanin Perëndimor.

 Në teh e kanë nëse kanë mundësi me shkatërruar ardhmërinë e shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës. Të tre këta terrirorista serbomëdhenj vijnë nga kopeja e derrave të pa ngopur, më gjakun e popujve jo sllavë, e më së shumti të shqiptarëve. Nëse vijnë në pushtet, e ka mundësi reale që po, se e kanë edhe ndihmën e Putinit, nuk do tu dalin parashikimet e errëta të tyre për ripushtimin e Kosovës, që e kanë edhe për synim. Këta metastazistë radikal , do të pësojnë shumë më keq së sa pësuan në vitin 1999, kur e humbën luftën më shqiptarët në Kosovë. Serbia shkon në zgjedhjet e 17 dhjetorit me Millosheviqin në krye dhe me Rusinë në prapavijë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".