Bank Qendrore e Kosovës ti caktoj vetë modalitetet e zbatimit të vendimit mbi ndalimin e dinarit serb në Kosovë

Bank Qendrore e Kosovës ti caktoj  vetë modalitetet e zbatimit të vendimit mbi ndalimin e dinarit serb në Kosovë
Bank Qendrore e Kosovës ti caktoj  vetë modalitetet e zbatimit të vendimit mbi ndalimin e dinarit serb në Kosovë

Muhamet Kelmendi

  • 26 February 2024 - 20:40

Shkruan:ANALISTI-Muhamet Kelmendi

Më 27 shkurt pritet takimi midis BQK dhe BQS në Bruksel. Edhe këtu dhe me kete teme nuk priten përafrimi. Palët janë në anë të kundërta. Çështja e dinarit do të shkon së bashku në të gjitha temat tjera të pazgjidhura me shtetin serb. Kosova kërkohet të mbështetet në ligjet e shtetit dhe në Kushtetutën e Republikës. 

Me ato del se edhe paraja është mjet i shtetit sovran. Mbi këtë kërkohet të mbrohet vendimi për dinarin. Natyrisht se BQK-a i ka përcaktuar modalitetet e zbatimit të vendimit mbi dinarin. Këto modalitete kërkohet të sqarohen. Asnjë intervenim të shtetit serb, në emër të interesave serbomëdha,  tash me BQS dhe nëpërmjet BE-së në takim në Bruksel nuk duhet pranuar. I takon vetëm Kosovës të gjejë modalitetet e kohës së zbatimit të vendimit.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"