Ndezja e një vatre të re lufte në Ballkan me skenarin Putin-Vuçiq, do të ishte humbje fatale për vetë Serbinë

Ndezja e një vatre të re lufte në Ballkan me skenarin Putin-Vuçiq, do të ishte humbje fatale për vetë Serbinë
Ndezja e një vatre të re lufte në Ballkan me skenarin Putin-Vuçiq, do të ishte humbje fatale për vetë Serbinë

Reshat Badallaj-Zhuriani

  • 11 April 2024 - 07:46

Shkruan: ANALISTI - Reshat Badallaj-Zhuriani

Tashmë Evropa dhe e tërë bota e njeh se kush është zullumqari i të gjitha të këqijave jo vetëm në Ballkan por edhe në Evropë, dhe ka vetëm një emër dhe ajo quhet Serbi. Serbia ka shumë sukses nëe tri gjëra: në pabesi, rrena dhe në propagandë, mirëpo edhe kësaj tashmë po i vjen fundi dhe e kanë kuptuar të gjithë dhe se kjo më nuk po pi ujë dhe se është në syrin vëshgues të forcave të NATO-s, Bashkimi Evropian dhe sidomos nga Shtetet e Bashkuar të Amerikës.
Është një shtet zullumqar që gjithmonë ka krijuar vetëm kriza dhe deri të luftërat e përgjakshme. 

-Kemi thënë disa herë nëpër shkrime se ky shtet fashist nuk njeh as bisedime dhe as dialog,  përpos forcës dhe të gjithë ata që mendojnë ndryshe gabohen shumë rëndë. Ndoshta dikujt ju kujtohet biseda e kasapit të Ballkanit Slobodan Milosheviq me Holbrukun kur i pati thënë se me ju me dialog nuk merremi vesh dhe kasapi gjak zi i përgjigjet pra ju do të na bombardoni? Dhe nuk tregoi rezultat dialogu por FORCA që e gjunjuzoi  deri kur vdiq si një qen.

E lexova deklaratën e zotit Gerald Knaus dhe po pyesja a paska pritur ndonjë të mirë nga e sëmura e Evropës që quhet Serbi, jo kjo shtrigë do krijon kriza të mëtejmë në rajon por kjo e merr si sebep Kosovën që e ka humbur njëherë e përgjithmonë,  edhe pse në fakt kurrë nuk ka qenë serbe por e mbante të okupuar padrejtësisht,  mjerisht edhe me ndihmën e disa shteteve të cilat tashmë i kanë rënë pishman.

Pra, pajtohem me një gjë ku thuhet se kriza një kohë të gjatë do të ekzistoj,  që plotësish pajtohem, sepse ata nuk njohfin  gjë tjetër pos forcës edhe pse kjo shtrigë është trimëruar dhe ndërsyer nga Rusia, ndonëse e dijnë që Kosova është e humbur, por ata mundohen me rrena dhe me propagandë mundohen ta mashtrojnë popullin, ndonëse edhe një masë e madhe intelektualësh e dijnë që e kanë humbur Kosovën dhe është e pamundur që të kthehet prapë.

Krizë është e kuptueshme se mundë të ketë me këtë shtet fashist që na ra hise ta kemi në kufi , mirëpo shtrohet pyetja si mundë të nis luftë kjo në Kosovë, kur akoma ka forca të huaja në Kosovë dhe sidomos pos KFOR-it,  NATO e ka paralajmëruar disa herë dhe nuk guxon të hapë luftë sepse e dijnë se çfarë do ti pret në të ardhmen që ashtu-është  e plagosur deri në palcë. Pra duke e njohur strategjinë e kësaj shtrigë Serbi të mos mendoj askush se edhe Kosova dhe shtetet tjera sidomos Gjermania, Franca, Anglija, Kosova do të rrij symbyllur dhe vesh shurdhur  e ata tashmë i njohin më taktikat  e saja që mbjellin vetëm sherre  dhe asgjë të mirë.

Por, edhe një gjë ta themi hapur se  ka qenë gabim edhe Bashkimit Evropian sepse shumë tolerime  kanë bërë,  përkthelën Serbin dhe merrnin sanksione kundër Kosovës,  edhe pse dihej se janë të padrejta kryekëput. Ndaj mendoj se një gjë të hidhur e di Serbia se çka do të ndodhë,  edhe psa ajo numdohet ti gjej në gjumë sidomos Amerikën, NATON dhe të pjellë pastaj ndonjë erësye tjetër kinse i kanë dalë  nga kontrolli grupet. Por ajo do të hasë në forcë që nuk do të besonte një gjë të tllë. Asgjë më nuk i shitet Serbisë edhe pse është e ndërsyer nga Rusi që të hapë ndonjë sherr tjetër

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".