Politikanët kriminelë serb në pushet dhe priftërinjtë e çmendur duan ta kthejnë paqen në një luftë të re kundër shqiptarëve dhe popujve të tjerë jo serb në Ballkan

Politikanët kriminelë serb në pushet dhe priftërinjtë e çmendur duan ta kthejnë paqen në një luftë të re kundër shqiptarëve dhe popujve të tjerë jo serb në Ballkan
Politikanët kriminelë serb në pushet dhe priftërinjtë e çmendur duan ta kthejnë paqen në një luftë të re kundër shqiptarëve dhe popujve të tjerë jo serb në Ballkan

Skender Mulliqi

  • 18 May 2024 - 09:17

Shkruan:ANALISTI-Skënder Mulliqi

Kjo logjikë fashiste po bartët edhe në çdo aktivitet sportiv në Serbi, edhe jashtë vendit, si motivim dhe helmim për luftë të gjeneratës se re. Në këtë kontest e kemi edhe deklaratën provokuese ndaj Kosovës të gjeneralit serb, Zoran Stojkoviq, i cili është drejtor i Agjencisë së Inteligjencës Ushtarake në Serbi , së “Nuk ka vend në shërbimin tonë për ata që nuk e mbajnë Kosovën në zemër dhe që nuk jetojnë për ditën kur trengjyrëshi serb do të fluturojë në gjithë krahinën tonë jugore- Kosovën”.Provokime të tilla për pushtim të Kosovës kemi çdo ditë nga kreu i Kishës, Porfirije të cilit nuk ju lejua këtyre ditëve hyrja në Kosovë për të vizituar Patrikanën e Pejës.

-Sundimi i Vuçiqit e ktheu Serbinë në epokën e feudalizmit, sepse ai dhe feudalët e tij janë me origjinë kriminale . Priftërinjtë janë bërë partia e vërtetë politike e Aleksandër Vuçiqit, të cilët po ndërhyjnë në jetën politike. Ata janë çmendur deri në pikën, sa ata duan ta kthejnë paqen në luftë të shfarosur ndaj popujve të tjerë në Ballkan. Edhe kjo qeveri e Vuçiqit, është e rrezikshme sikur ajo e Millosheviqit të viteve të 90-ta të shekullit të kaluar, e cila shkaktojë gjakderdhjen më të madhe të pas Luftës së Dytë Botërore, në ish-Jugosllavi. Kisha Ortodokse Serbe përmes popëve më mjekra të gjata dhe të veshura më të zeza, e shpirt katran, po kërkojnë që më luftë të formojnë Serbinë e Madhe, që nuk ju kishte lejuar Millosheviqit nga NATO.

Këta po lëshojnë zëra çjerrës dhe mjegullnaja për të ashtuquajturën “Kosova Juresalemi serb”. Prapë popët serb po bartin reliktet e Princ Lazarit, e kriminelëve të luftës në çdo qytetet në Serbi, në Mal të Zi, Bosnje, dhe në veri të Kosovës, duke i ndezur pasionet e çmendura ultra nacionaliste për luftë .Kisha është në radhët e para të organizimeve të ndryshme politike dhe fetare, për të nxitur urrejtje patologjike ndaj çdo gjëje shqiptare. Ata tashmë kanë krijuar fiksion në kokat e tyre mesjetare për një lloj të botës serbe. Kjo logjikë fashiste po bartët edhe në çdo aktivitet sportiv në Serbi, edhe jashtë vendit, si motivim dhe helmim për luftë të gjeneratës se re. Në këtë kontest e kemi edhe deklaratën provokuese ndaj Kosovës të gjeneralit serb, Zoran Stojkoviq, i cili është drejtor i Agjencisë së Inteligjencës Ushtarake në Serbi , së “Nuk ka vend në shërbimin tonë për ata që nuk e mbajnë Kosovën në zemër dhe që nuk jetojnë për ditën kur trengjyrëshi serb do të fluturojë në gjithë krahinën tonë jugore- Kosovën”.Provokime të tilla për pushtim të Kosovës kemi çdo ditë nga kreu i Kishës, Porfirije të cilit nuk ju lejua këtyre ditëve hyrja në Kosovë për të vizituar Patrikanën e Pejës.

Pasi që Serbia nuk u dënua për gjenocid në Bosnje dhe në Kosovë nga TPI-ja në Hagë, regjimet pas millosheviqiane, harruan mijëra të vrarë dhe të masakruar në Bosnje, dhe vrasjet masive dhe largimet e 1 milionë shqiptarëve nga Kosova nga Millosheviqi, Shesheli, Karagjiqi, Mlladiqi e kriminelet e tjerë serb, të cilat po rehabilitohen nga regjimi po ashtu i një krimineli të luftës siç është presidenti , Aleksandër Vuçiq, dhe krye popët serb. Natyrisht së e keqja e pa ndëshkuar kthehet dhe kryen edhe më shumë krime. Protagonistët politikë të luftës në Serbi ,ishin dhe po mbesin në pushtet, pse ashtu po mendon Kisha Ortodokse Serbe, me krye popët, që nga Pavle deri të Porfirije, por edhe më herët. NATO, do të duhej edhe një herë të bëjë më dije Serbinë e Vuçiqit, së nuk do të lejohet të realizohet miti mesjetar i Kishës Ortodokse Serbe, për “popullin qiellor serb’, dhe idenë të “gjithë serbët në një shtet”, që janë shndërruar në ide psikopatike, e sociopatologjike.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".